ONE HUNDRED STORIES

ONE HUNDRED RESTROOMS WINT ADIF TENDER

Mar 8, 2021

PERSBERICHT

ONE HUNDRED RESTROOMS WINT ADIF TENDER
Toekomstbestendige toilet ervaring voor Spaanse reizigers

Amsterdam, 08 maart 2021— ONE HUNDRED restrooms heeft de aanbesteding gewonnen voor de huur en exploitatie van tien betaalde toiletfaciliteiten op de vijf belangrijkste ADIF-Alta Velocidad-stations.

De opening van de eerste toekomstbestendige toiletstore staat gepland voor juni 2021. Gezondheid en hygiëne zijn niet de eerste dingen die in je opkomen bij een bezoek aan een openbaar toilet op een treinstation. Maar op de vijf belangrijkste stations in Spanje kunnen reizigers binnenkort de eerste store van ONE HUNDRED restrooms bezoeken en opgeladen, zonder zorgen over hygiëne vertrekken. ONE HUNDRED restrooms biedt services onder het motto: “Relieve, Refresh, Reload” waardoor een toiletbezoek verandert van een noodzakelijk kwaad in een verfrissende micro break.De vijf stations die de nieuwe faciliteiten krijgen zijn: Barcelona Sants, Madrid Puerta de Atocha, Madrid Chamartín, Zaragoza Delicias en Alicante.

Niels Bakker, Algemeen directeur ONE HUNDRED Iberia zegt: “Dit is geweldig nieuws voor ONE HUNDRED, onze partners en de reizigers die gebruik gaan maken van ons concept. Het is een belangrijke stap op weg naar de ambitie van ONE HUNDRED om de nummer 1 toilet operator binnen de Europese markt te worden. Spanje is een belangrijke markt voor ons, hier hebben we ons concept in 2018 in Madrid gelanceerd. Het ADIF-project wordt een van onze belangrijkste operaties. We kijken ernaar uit om de nieuwe standaard in publieke toiletten te introduceren bij de reizigers van ADIF-Alta Velocidad.”

De nieuwe standaard
Naast het design, de bezoekerservaring en de continue focus op hygiëne, biedt ONE HUNDRED een aantal nieuwe services tijdens de toilet break. Reizigers kunnen gebruik maken van een gratis gezondheidscheck, een drinkwatertap en een vending machine met ‘personal care essentials on the go’ zoals hand sanitiser en mondkapjes. Ook is er aandacht voor inclusiviteit met services als een aangepast toilet, een family room, een stoma station en een nursery.

De faciliteiten van ONE HUNDRED restrooms zijn ontworpen met oog voor innovatie en duurzaamheid, ondersteund door de strategische partners van ONE HUNDRED die bekend staan om hun voortrekkersrol in health & hygiene: Essity, een wereldleider op het gebied van hygiëne en gezondheid; het Spaanse Roca, wereldleider in badkamerproducten en innovatieve smart services zoals water flowmeters; en Diversey, een toonaangevend bedrijf in intelligente en duurzame oplossingen voor reiniging en hygiëne.

Station van de toekomst
De marktomstandigheden en de verwachtingen van de klant met betrekking tot publieke toiletten veranderen snel en daarmee de eisen om aan die verwachtingen te voldoen. Een recent onderzoek toont aan dat door Covid-19, 60% de aanwezigheid van hoogwaardige, hygiënische toiletvoorzieningen in openbare ruimtes kritischer beoordeelt. De belangstelling voor gezondheid, preventie en welzijn neemt alleen maar toe.  
De huidige treinstations zijn vooral functioneel ingericht en de verblijftijd is kort. Het station van de toekomst moet een ‘bestemming’ worden met een aantrekkelijk aanbod in retail, food en well-being diensten, waardoor het een aantrekkelijke plek wordt om tijd door te brengen.

Operational excellence
Bij ONE HUNDRED draait alles om operational excellence. Zeker op drukke locaties zoals treinstations, is dit van essentieel belang. De focus ligt op continue ontwikkeling door middel van innovaties en strategische allianties, wat bijdraagt aan het hoogste niveau van operational excellence. Gebruikmakend van meer dan 10 jaar ervaring in de sector en gericht op de top 20 belangrijke issues uit het verleden heeft ONE HUNDRED een bekroond design en een data gedreven operatie ontwikkeld, wat resulteert in een toonaangevende klant- en partner ervaring.

Over ONE HUNDRED restrooms
ONE HUNDRED restrooms is een Nederlandse onderneming, mede opgericht door ondernemers die eerder betrokken
waren bij de succesvolle Europese uitrol van 2theloo. ONE HUNDRED restrooms wil een toiletbezoek bij tankstations,
treinstations, shoppingcenters en andere high traffic locaties veranderen van een stressvolle ervaring naar een moment
van well-being. Naast een modern interieur waarin hygiëne en rust centraal staan, is de locatie uitgerust met
interactieve modules gericht op well-being van bezoekers. De strategische partners van ONE HUNDRED: Roca, Essity en
Diversey, staan bekend om hun voortrekkersrol in innovatie en duurzaamheid. ONE HUNDRED restrooms is een smart
restroom concept; data en technologie spelen een centrale rol spelen in de bezoekerservaring en de intelligente
operationele processen. ONE HUNDRED restrooms staat aan de vooravond van een grote Europese uitrol met
verschillende operationele partners.

Meer informatie:
ONE HUNDRED restrooms – Marielle Romeijn
Marielle.romeijn@onehundredrestooms.com
0031 6 18 11 53 09

CIRCLE K OCH ONE HUNDRED RESTROOMS I SAMARBETE

CIRCLE K OCH ONE HUNDRED RESTROOMS I SAMARBETE

CIRCLE K OCH ONE HUNDRED RESTROOMS I SAMARBETE toaletter med wow-faktor på nya flaggskeppsstationerAmsterdam,  19 Januari, Circle K och ONE HUNDRED restrooms går samman för att sätta en ny standard för toaletter på utvalda Circle K stationer i Sverige. Hygien, hälsa...

read more
CIRCLE K AND ONE HUNDRED RESTROOMS ANNOUNCE PARTNERSHIP

CIRCLE K AND ONE HUNDRED RESTROOMS ANNOUNCE PARTNERSHIP

CIRCLE K AND ONE HUNDRED RESTROOMS ANNOUNCE PARTNERSHIP Wellbeing restrooms contribute to wow factor at new flagship stations.  Today, Thursday 19 January, Circle K and ONE HUNDRED restrooms are joining forces to set the new standard for restrooms at highway service...

read more
Let's get in touch!