ONE HUNDRED STORIES

PERSBERICHT: Schepen van Antwerpen opent next level toiletten in Stadsfeestzaal

Oct 8, 2020

Op donderdag 8 oktober zijn de ‘next level toiletten’ van ONE HUNDRED restrooms in de Stadsfeestzaal in Antwerpen, officieel geopend door de Schepen van de gemeente Antwerpen, Koen Kennis in een select gezelschap. In een korte openingsspeech benoemde Kennis het belang van veilige, hygiënische toiletten voor de gemeente . “In deze tijd zoeken inwoners en bezoekers van Antwerpen naar zekerheid en veilige toiletvoorzieningen als zij de stad ingaan. De toiletstore van ONE HUNDRED restrooms past bij de eisen van het nieuwe normaal. “

Next level experience
De ‘Covid clean’ toiletstore heeft een oppervlakte van bijna 100m2 verdeeld over 2 verdiepingen waar alle faciliteiten te vinden zijn. De comfort crew is tijdens openingstijden aanwezig om bezoekers te verwelkomen en de sanitaire ruimtes continu proper te houden. De steam experience van Condair aan de inkom geeft bezoekers- zowel fysiek als mentaal – het signaal dat ze een ruimte betreden om te ontspannen. Een relatieve luchtvochtigheid tussen 40% en 60% houdt bovendien virussen op afstand en elimineert deze sneller.

Bezoekers kunnen tijdens hun break gebruik maken van extra services zoals een gezondheidscheck, een drinkwatertap en een moderne vendingmachine met ‘personal care essentials on the go’ zoals hand sanitiser en mondkapjes. Daarnaast plaatst ONE HUNDRED exclusief in Stadsfeestzaal in samenwerking met CareOS een innovatieve smart mirror waarmee bezoekers o.a. diverse haarstijlen en looks kunnen uitproberen en een oogtest kunnen doen. “Wij zijn zeer verheugd dat ONE HUNDRED restrooms vandaag geopend is. Zij bieden een next level sanitaire ervaring op een kwalitatief hoogwaardig en toekomstgericht niveau, die voldoet aan de vraag van het publiek naar de hoogste hygiënestandaarden. Dit concept is van wereldklasse en past bij de beleving die wij onze bezoekers willen bieden,” aldus Hans D’Hondt, General Mall Manager Stadsfeestzaal.

Antwerps design
Het met meerdere awards bekroonde design is een creatie van WeWantMore. De Antwerpse designstudio herinterpreteerde het idee van een klassiek toiletbezoek in het ontwerp met de principes van gezondheid, welzijn en beauty in het achterhoofd. De totale toiletervaring moet de bezoeker een moment van well-being bezorgen. Dit door een uitgebalanceerde mix van design, technologie en service.

Ruud Belmans, Creatief Directeur Spatial Design van WeWantMore: “Openbare toiletten hebben in Europa niet meteen een positieve reputatie. Je wil er liefst zo snel mogelijk binnen en buiten. Het design van ONE HUNDRED Restrooms daarentegen, gaat verder dan een snelle bathroom break. Het stimuleert je om even op adem te komen en te herbronnen. De high tech features dragen er uiteraard aan bij, maar ze vormden ook een uitdaging. Net omdat alles digitaal gebeurt, loop je het risico dat het afstandelijk en koel overkomt. Een gevoel dat we absoluut wouden vermijden. De natuurlijke materialen, groene plantenmuur en indirecte verlichting zorgen voor het nodige tegenwicht, waardoor de ervaring toch persoonlijk en zen aanvoelt.”

Marielle Romeijn, Chief Brand Officer van ONE HUNDRED restrooms: “In deze tijd zijn shoppers door COVID-19 veel kritischer geworden over het toiletaanbod in shoppingcenters. ONE HUNDRED is dé nieuwe standaard in veilige, hygiënische toiletten; een totaalbeleving waardoor een toiletbezoek in een moment van well-being verandert. Dit zijn ongetwijfeld de mooiste toiletten van Antwerpen, ontworpen in Antwerpen.”

Data & innovatie
Het hele concept is gericht op het aanbieden van een veilige, hygiënische en vooral comfortabele toiletervaring. “Onze innovatieve en data gedreven manier van werken maakt dat wij in control zijn en altijd vooroplopen. Dat is precies wat onze operational partners in deze tijd zoeken” zegt Chief Operations Officer Andrew Donaghy, voormalig global manager bij Shell.

De strategische partners van ONE HUNDRED staan bekend om hun voortrekkersrol in health & hygiene: Essity, een wereldleider op het gebied van hygiëne en gezondheid; Roca, wereldleider in badkamerproducten en innovatief in smart services, zoals de water flow meters; en Diversey, een toonaangevend bedrijf in intelligente en duurzame oplossingen voor reiniging en hygiëne.

Ambitie
ONE HUNDRED restrooms opende in oktober 2018 haar eerste toiletstore in Madrid, waarna Stockholm snel volgde. Op dit moment zijn er 6 toiletstores verspreid over 3 landen in Europa. De naam ONE HUNDRED doet vermoeden dat de ambitie honderd locaties is, maar is eigenlijk een knipoog naar het verleden. Vroeger werd een openbaar toilet ook wel ‘kamertje 100’ genoemd. Dat is in Engeland uiteindelijk verbasterd naar loo. Daarnaast straalt het getal honderd ook ambitie en energie uit. En ambitie heeft team ONE HUNDRED: “Het doel is om binnen enkele jaren de 100 miljoenste bezoeker te begroeten.”, aldus Business development director Bram Gleichman. Voor eind 2020 en 2021 staat een omvangrijke uitrol in Europa gepland.

Over Multi
Multi Corporation is een toonaangevend pan-Europees geïntegreerd service platform voor winkelvastgoed, dat meer dan 100 assets beheert in Europa en Turkije. Wij bieden een volledig spectrum aan diensten, waaronder actief asset management, property management, herontwikkeling en renovatie, leasing en juridische diensten. Onze brede financiële, commerciële en technische expertise heeft ons in staat gesteld om de afgelopen jaren bovengemiddeld te presteren op het gebied van bezettingsgraad, nettohuuropbrengsten en state-of-the-art winkelcentrum marketing. Multi is actief in 14 landen: Nederland, België, Duitsland, Hongarije, Ierland, Italië, Letland, Polen, Portugal, Slowakije, Spanje, Oekraïne, het Verenigd Koninkrijk en Turkije.

Over ONE HUNDRED restrooms
ONE HUNDRED restrooms is een Nederlandse onderneming, mede opgericht door ondernemers die eerder betrokken waren bij de succesvolle Europese uitrol van 2theloo. ONE HUNDRED restrooms wil een toiletbezoek bij tankstations, treinstations, shoppingcenters en andere high traffic locaties veranderen van een stressvolle ervaring naar een moment van well-being. Naast een modern interieur waarin hygiëne en rust centraal staan, is de locatie uitgerust met interactieve modules gericht op well-being van bezoekers. De strategische partners van ONE HUNDRED: Roca, Essity en Diversey, staan bekend om hun voortrekkersrol in innovatie en duurzaamheid. ONE HUNDRED restrooms is een smart restroom concept; data en technologie spelen een centrale rol spelen in de bezoekerservaring en de intelligente operationele processen. ONE HUNDRED restrooms staat aan de vooravond van een grote Europese uitrol met verschillende operationele partners.

CIRCLE K OCH ONE HUNDRED RESTROOMS I SAMARBETE

CIRCLE K OCH ONE HUNDRED RESTROOMS I SAMARBETE

CIRCLE K OCH ONE HUNDRED RESTROOMS I SAMARBETE toaletter med wow-faktor på nya flaggskeppsstationerAmsterdam,  19 Januari, Circle K och ONE HUNDRED restrooms går samman för att sätta en ny standard för toaletter på utvalda Circle K stationer i Sverige. Hygien, hälsa...

read more
CIRCLE K AND ONE HUNDRED RESTROOMS ANNOUNCE PARTNERSHIP

CIRCLE K AND ONE HUNDRED RESTROOMS ANNOUNCE PARTNERSHIP

CIRCLE K AND ONE HUNDRED RESTROOMS ANNOUNCE PARTNERSHIP Wellbeing restrooms contribute to wow factor at new flagship stations.  Today, Thursday 19 January, Circle K and ONE HUNDRED restrooms are joining forces to set the new standard for restrooms at highway service...

read more
Let's get in touch!